Green Note Collective predstavlja Cesta mesta

0
Vir: facebook

“Skladba Cesta mesta govori o novih začetkih, stare stvari vodijo v pozabo, pridejo pa nove, verjetno tudi boljše.” Andrej Prezelj, en od ustanovnih članov funky kolektiva, o prvem singlu zasedbe Green Note Collective.

Zasedba, katere jedro sestavljajo kitarist Andrej Prezelj, basist Jurij Repar in bobnar Martin Rošer, je začela z delovanjem leta 2013. V snemalnem studiu v Celju so med jammanjem zasnovali temelje sodelovanja, kmalu pa medse povabili še klaviaturista Gašperja Korelca in pevko Doris Markač. V letu in pol delovanja so z dobro glasbeno kemijo ustvarili lepo število obetavnih avtorskih skladb (navdih črpajo s palete različnih žanrov – od funka, rocka, bluesa, do jazza in popa), vendar je kolektiv v tej postavi zaradi obveznosti članov v drugih glasbenih skupinah prenehal delovati. Lani je prevladala moč nostalgije in želja po ponovnem skupnem ustvarjanju. Z jasno filozofijo o nadaljnem delovanju glasbenega kolektiva GNC – jedro ostajajo trije ustanovni člani, ki za vsako novo skladbo k sodelovanju povabijo še dva različna izvajalca, so se zopet lotili dela.

Na ta način je nastala pesem Cesta mesta, izbrana tudi v razpisu Vala 202, Imamo novo glasbo. Prvi single, ki so ga posneli z gostujočima glasbenikoma, vokalistko Valentino Reberšak in klaviaturistom Denisom Horvatom, se tako že od konca decembra 2017 redno vrti na radijskih postajah.

Cesta mesta, funky pop skladba s preprosto melodijo in prepričljivim ritmom, za katero se po napovedi članov kolektiva obeta tudi videospot.